Viistokuvaus

Viistoilmakuvaukset ovat yleisin tapa kuvata erilaisia PR-kuvia sekä kuvia yhdyskuntasuunnittelun avuksi.

Kuvitus- ja PR-kuvaukset
Lentokuva Vallas Oy kuvaa vuosittain ympäri Suomea runsaasti laadukkaita ilmakuvia erilaiseen julkaisukäyttöön. Käyttökohteita ovat esimerkiksi: 

    

 

  • julkaisut: lehdet, kuvakirjat, opaskirjat
  • raportit, vuosikertomukset
  • esitteet ja mainokset
  • PowerPoint-esitykset
  • www-sivut
  • postikortit
  • sisustus, messukuvat
 

Viistokuvaukset yhdyskuntasuunnittelun ja kaavoituksen avuksi
Viisto-yleiskaavakuvauksia käytetään kaavoituksen ja suunnittelun apuna. Lentokuva Vallas Oy on tehnyt vuosien varrella lukemattomia yleiskaava-aluekuvauksia ja rantakaavakuvauksia koko Suomen alueella.

 

Kuvaukset voidaan tehdä järjestelmällisinä rinnakkaisina kuvajonoina, jolloin saadaan vaikkapa koko kunnan alueelta kattava kuvamosaiikki. Yleensä kattavat yleiskaavakuvaukset tehdään 500-750 m:n korkeudesta ja asemakaavakuvaukset 250-500 m:n korkeudesta käyttötarpeen mukaisesti. Lennämme suoria kuvajonoja koneen GPS-paikannusjärjestelmän avulla, johon kuvauslinjat on etukäteen syötetty. Kuvien paikkatiedot tallentuvat digikuvan metatietoihin. Monet ohjelmistoit osaavat jo lukea paikannustiedot suoraan kuvatiedostoista. Lisäksi toimitamme tilaajalle paikkatiedot kolmessa muodossa, csv- taulukkona (käy mm. taulukkolaskentaohjelmiin), gpx:nä (yleinen paikannustiedostomuoto, mm. Google Earthin tukema) ja linkkinä suomi.ilmasta.fi - järjestelmämme GoogleMaps-karttapohjalle (digitaalinen indeksikartta). Tiedot voidaan muuntaa muunlaisiksin, sopimaan asiakkaan järjestelmään.

Etuviistokuvaukset 

Perinteisesti viistokuvaukset tehdään koneen lentosuuntaan nähden sivulle. Tie- rata- sähkä- ym. linjoilla on kuitenkin usein tarkoituksenmukaisempaa kuvata koneen lentosuuntaan. Kuvaus suunnitellaan laskennallisesti ja lennetään linjan mukaan mutkitellen gps-pisteiden avulla. Teemme etuviistokuvauksia halutulle tarkkuudelle sekä still-kuvina että Full HD -videona.


Etuviistokuvaus vaatii kokemusta, oikeat laitteet, vankkaa ammattitaitoa ja sujuvaa tiimityöskentelyä lentäjältä ja kuvaajalta. Olemme kehittäneet etuviistokuvausmenetelmäämme jo usean vuoden ajan.

 

 

Rantakaavakuvaukset

Olemme eniten rantakaavakuvauksia Suomessa kuvannut yritys. Vuosittain kuvaamme useita rantakaavakuvauksia ympäri Suomea. Rantakaava-alueet kuvataan sivulle mutta konetta ohjataan "silmällä" rannan mukaan, mikä vaatii paljon kokemusta ja saumatonta yhteistyötä kuvaajan ja lentäjän kesken. 

 

 

 

 

 

 

Videokuvaukset
Videokuvausta suoritamme samoin kuin still-kuvaustakin. Voimme kuvata videoleikkeitä viistoon sivulle tai etuviistoon lentosuunnan mukaisesti halutussa kulmassa. Voimme kuvata myös pystykuvavideota eli suoraan alaspäin. Myös ottamiamme still-kuvia voi liittää digitaalisina panorointeina ja zoomauksina videolle.

Digitaalinen videokuvaus on kustannustehokasta ja laadukasta
Digitaalinen videokuvaus mahdollistaa sekä korkean laadun että joustavuuden. Kuvaamme Canon EOS 5D Mk II-digikameralla (1080p). Täydestä FullHD-videosta muokkaamme asiakkaan tarvitsemat raakaleikkeet tai valmiit DVD:t.

Kuvaamme videot tarpeen mukaan joko lentokoneestamme tai helikopterista. Lentokone on erinomainen alusta videointiin, koska se ei "nyi" kuten etenkin pienet helikopterit. Niinpä hyvällä ilmalla, kun ei ole turbulenssia, ovat lentokoneesta kuvatut otot tasaisia ja jouhevia.